onsdag 31. mars 2010

Phi Phi, Koh Phangang og Koh Tao

Siden sist jeg oppdaterte bloggen har vi reist fra vestkysten av Thailand til ostkysten. Det siste vi saa av vestkysten ble Phi- Phi, et sted som var fantastisk flott! Phi Phi har noe for alle; baade for de som liker uberoerte strender og kun vil slappe av, for de som vil ha litt mer "byliv," festing og turisme, og for de som baade vil ha i pose og sekk, saann som oss! De siste dagene paa Phi Phi dro vi paa en snorkeltur med longtailbaat for en dag. Det var en helt fantatsisk tur.. Vi dro til mange nydelige strender, vi badet i en lagune i havet som nearmest laa som en liten fjord midt inne i en oy. Vannet var grunt og varmt, fjellklippene gikk rett til vaers og du saa sola skinne litt mellom fjellsprekkene og ned i vannet. Du kunne ikke gaa paa land noen steder, saa du maatte holde deg i vannet. Var en helt utrolig opplevelse, og ville egentlig bare vaere der for alltid. Vi dro ogsaa til Maya Bay som er kjent fra filmen "The Beach" og for sitt utrolige landskap. Var veldig fint der, men var en del turister akkurat naar vi var der, og det oedelegger jo selvfoelgelig litt. Men flott var det! Ellers slappet vi mye av paa Phi Phi og ble kjent med mange trivelige folk.


Paa Mosquito Island ved Phi Phi.



Longtailbaat-sjofoeren vaar med den nydelige lagunen i bakgrunnen

Etter aa ha vaert noen dager paa Phi Phi fant vi ut at vi skulle reise videre. Vi ble kjent med noen argentinske gutter som vi slo foelge med til ostkysten av Thailand, naermere til oya Koh Phangang. Hver maaned naar det naermer seg fullmaane fylles Koh Phangang opp med flere tusen mennesker for at de skal delta paa verdens stoerste strandfest; fullmoon party! Tilfeldigvis var det fullmaane da vi skulle dit, saa oya var stappfull av backpackere fra hele verden over.. Paa det meste kan det vare opp mot 10000 mennesker paa stranda der beach partyet finner sted. Vi hadde det veldig morsomt og moette mange morsomme mennesker fra hele verden over. Ellers var Koh Phangang en veldig trivelig oy med sin egne lille sjarm. Vi bodde litt utenfor sentrum av denne stranda hvor det hele foregikk, der vi hadde vaar egen strand og et privat uteomraade.



Gaardsplassen rett utenfor bungalowen vaar paa Koh Phangang


Etter a ha vaert paa Koh Phangang tok vi baat over til en liten og veldig fin oy ved navn Koh Tao, der vi befinner oss akkurat naa. Koh Tao er kjent for aa vaere snorkelparadiset uten like, men saa langt har vi ikke fatt snorklet noe. Vi leide oss en scooter i dag for a kjoere litt rundt paa oya og sjekke ut de litt mer oede og forlatte stedene. Etter mye kjoering att og fram fant vi en liten strand vi laa og svettet bort paa i. Soling er helt grusomt naar det ikke er et vindpust aa finne. Det er rett og slett selvpining uten like og du foeler deg ett hakk naermere doeden naar du ligger der og renner bort, og alt du klarer og tenke paa er at du trenger iskaldt vann, skygge og en vifte som kan blaase storm. Da er det bra aa ha havet rett ved som du kan kose og avkjoele deg litt i. Etter aa ha ligget litt paa stranda i et par timer, bestemte vi oss for aa kjoere aa lete etter en annen strand vi hadde hoert mye om. Vel uvitende om at dette kom til aa bli en ganske saa interessant tur, la vi entusiastisk i vei paa vaar lille scooterferd. Vi kjoerte inn noen veier, og etter hvert forsvant asfalten og ble til loes grussand. Skepsisen oekte, men hvor ille kunne det gaa liksom? Veien ble bare brattere og brattere og mer humpete og oedelagt jo lenger opp i fjellsiden vi kom (vi maatte over et lite fjell for aa komme til den fine stranda). Etter a ha gitt litt ekstra gass, noe jeg syntes virket helt logisk der og da, mistet jeg plutselig litt kontroll og vips, der laa baade jeg og scooteren ned ei groeft... Hehehh. Grofta var heldigvis liten og full av gress og blader, saa det gikk bra. Jeg og Camilla holdt paa a le oss ihjel, dog Camilla lo litt mer enn meg. Spoersmaalet naa var hvordan vi skulle faa scooteren opp av groefta, for den var tung! Heldigvis kom noen hyggelige thaifolk kjoerende som noen reddende engler paa hvite hester og hjalp oss aa faa scooteren opp fra groefta. Smart av erfaring turte vi ikke kjoere lengere opp i fjellet, saa vi snudde for aa kjoere ned igjen. Nedoverturen var nesten like ille som oppoverturen. Men vi kom fint fra det, og vips var vi nede paa trygg jord med asfalt og mennesker i sikte.


Her lykkelig uvitende om hvilken erfaringsrik scootertur vi skal begi oss ut paa...



... og slik gikk det.

Vi skal vaere her paa Koh Tao i noen dager foer vi drar opp til Bangkok, og derfra inn i Laos.. Alle vi har moett sier at Laos er fantastisk, saa er det noe jeg gleder meg til saa er det Laos. God paaske til alle dere hjemme!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så hyggelig dere har hatt det;) misunner dere virkelig... håper dere får det fint videre:) klem Ronja<3

God påske videre!

Anonym sa...

Hei Isabelle.
Ser at dåkker har det fint.Det er bra. Bestemor har fått kortan dine. Dem hilser.Fine bilda. Du var riktig søt og "brun". Du må kjøpe deg scooter når du kommer hjem. Vi drar til Kilpis nå, kommer søndag. Ha en fin påske, vi savner deg. Hils reisekompisen.
Liane og paps.

Anonym sa...

Det e slikt som kan skje med ho Isabelle... :D :D Syns eg ser deg der du ligg i grøfta. :D Godt at det var en liten grøft og at du ikke blei skada. Drar til Storfjordn i morra og ska opp til Kilpis og besøke pappa og Liane på lørdagen. Her er våren begynt sånn smått og melde sin ankomst. Snøen smelter på veiene og det er mildt i lufta. :) Bare fortsett og kos dokker i paradiset :) Nyt det så lenge det varer. :)Savne deg og e veldi gla i deg <3 Stooor klem fra gamla sjøl.. :D