torsdag 25. mars 2010

Koh Lanta og Koh Phi Phi



Etter aa ha vaert et par dager paa vakre Koh Lipe, som faktisk er min favorittoy saa langt, fant vi ut at vi skulle roere paa oss igjen! Denne gang gikk turen oya til Koh Lanta, som ligger 6 timer unna med ferge fra Koh Lipe. Vi var straalende fornoyd med aa vaere paa Koh Lipe, for Lipe var noe helt for seg selv. Der var ikke saa mange turister, og oya var enda ganske uberoert med frodig og groenn natur og med rolige strender. Kontrastene var derfor store da vi kom til Lanta der du stort sett moette svensker rundt hvert gatehjoerne og kunne hoere de stresse paa sin skaanedialekt. Naturen og strendene var heller ikke noe aa skryte av. Koh Lanta var derfor en liten skuffelse, og vi fant det best aa dra derfra etter en dag med soling paa stranda.

Naa er vi i oygruppa og ferieparadiset Phi Phi, som sikkert veldig mange har hoert om. Her er mange utrolige flotte oyer og du kan ikke unngaa aa bli facinert naar baaten kjoerer mellom disse smaa, men samtige enormt mektige og groenne oyene som stiger rett opp av havet fra naermest intet. Det som er trist er at tsunamien rammet Phi Phi hardt for 5 aar siden, men de har klart aa bygge opp det meste her og livet gaar, kanskje ikke helt sin normale, men faste gang. Menneksene er utrolig vennlige, og jeg skjoenner naa hvorfor Thailand kalles smilenes land. Phi Phi er jo en turistplass uten like, og vi bor midt blant dem alle, men jeg liker stedet saa langt! Vi kom i gaar, og vi hadde bestemt oss for aa bo litt bedre denne gangen ettersom vi har bodd baade blant maur, edderkopper, firfisler og rotter den siste tiden... Fornoyelsen var derfor veldig stor da vi kom i land og ble tilbudt rom paa luksushotell! OH YES, du hoerte riktig. Backpackerne Isabelle og Camilla har tatt inn paa luksushotell med basseng, poolbar, rene haandklaer og nytt dynetrekk hver dag, egen balkong, eget flislagt bad (med saa mye dopapir du bare kan droemme om, noe du finner sjeldent paa do her. De spyler seg heller med en form for dusj som er ved siden av doen), to store og behagelige senger, tv, og all den luksus du kan tenke deg.. Og alt dette for, ja forbered deg paa dette: 500 kr natta! Altsaa 250 per pers. Livet er flott maa jeg si, nesten for godt til aa vaere sant. Normalt bor vi for ca 25-40 kr natta. Du skal tro vi koser oss, og nyter hvert sekund av dette. Etter to dager i luksus er vi pent noedt aa bytte fra hotell til det vi er vant med; hostel/ gjestehus til en litt rimeligere pris for ikke aa sprenge budsjettet vaart helt.

Vi har ikke faatt sett saa mye av Phi Phi enda, men i morgen skal vi dra paa en rundtur der vi igjen skal snorkle blant tropiske fisker og fargerike koraller, dra til Monkey Beach (der det visstnok er enormt mange apekatter), Maya Bay (stedet og stranda fra filmen "The Beach", som du ogsaa ser paa bildet jeg har klistret inn), kanskje se noen haier, gaa noen turer i skog og mark, hoppe fra klipper ned i havet og besoeke fine strender og bare slappe av. Har jeg foerresten nevnt at Thailand er helt enormt billig? Du faar middag til 6 kr, og en cola til 3 liksom. Et maaltid koster altsaa 9 kr. Det kommer litt ann paa hva og hvor du spiser, men hvis du velger aa spise asiatisk mat paa en helt okei restaurant faar du det til ca den prisen.

Vi har det med andre ord veldig bra!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Isabelle.
Ser at dåkker har "unt" dere litt luksus.Velfortjent.Vi følger spent med på reisen, så bare fortsett og skriv. Savner bilder, er du blitt brun? Her er alt bra, påskeharen er på tur, så nå er det bare sola som mangler. Ha en fotsatt fin reise.
Paps.

Anonym sa...

Hei, Isabelle/søster :)
Ååååååå, kor flott dokker har det.!! Var vel deilig å bo ordentlig for noen dager :)Tenk at det snart er 1 mnd siden dokker dro. Tida går jammen fort. Her e det som vanlig. Vi hadde en koselig Harstad tur. Idag drar Liane til Idar med bussen. Eg har jobb tirs-ons-torsd, så e d påskefri :) Ha en flott tur videre! Mange klemma fra mamma og Liane. Vi savner deg og er glad i deg! <3

Isabelle sa...

Hei mamma, pappa og Liane! Det e fint at dokker kommentere. Syns det e like artig aa faa kommentara, akkurat som dokker syns det e artig at ae skriv. Ja, pappa, har blitt litt brun- iallfall brunere enn ae va foer ae dro. Hadde det ikke vaert for dine hvite gena hadde ae nok vaert enda brunere! Hehe.. Vi har det supert! God paaske til dokker hjemme!