søndag 21. mars 2010

Adjoe Langkawi, hei Koh Lipe!

Etter aa vaert 5 dager paa Langkawi, tenkte vi at det var paa sin plass aa reise inn i Thailand, naermere sagt til den lille oya Koh Lipe, som ligger rett over grensa. Om man kaller Langkawi for paradis, saa vet jeg ikke helt hva jeg skal kalle Koh Lipe, himmelen kanskje?

De siste dagene paa Langkawi var helt fantastisk. Paa torsdagen fant vi ut at vi skulle leie oss en scooter og kjoere rundt omkring paa oya, ettersom det ikke er noe form for busser som gaar der, sett bort fra taxi. Aa kjoere scooter var en helt ny opplevelse i seg selv. Har faktsik aldri kjoert det foer, og etterhvert fant jeg ut at jeg var den foedte scooter-sjaafor. Vi kjoerte foerst til en fjellheis som vi kunne ta 700 m opp over bakken, der vi hadde en helt sinnsykt fin utsikt over hele oya og ut over havet! Det var en flott opplevelse! Videre kjoerte vi til en krokoidillefarm, til noen langstrakte strender, og litt inn i bushen. Vi kom tilfeldigvis over et 5-stjernes luksoshotel ved ca verdens fineste strand og utsiket over smaa deformerte oyer ute i havet. Det var foerst da vi innsaa hvor daarlig vi EGENTLIG bor. Etter aa tilbringt hele torsdagen paa scooter, gikk siste dag med til strand, bading og sol, foer vi dro inn i Thailand paa loerdag.

Her paa Koh Lipe er det helt fantastisk! Naar vi kom hit hadde vi ingen plass og bo, saa vi endte opp med en sjarmerende og veldig liten straahuytte paa stranda. Handicraft heter stedet der vi bor. Straahytta er noe helt for seg selv, og er malt i alle regnbuens farger, saa det ligner nearmest en flower-power hytte, og.. Gjoer deg klar.. den har til og med eget "bad"!! Heheh.. Du gaar ut en liten doer paa baksiden av hytta, og vips saa er du ute igjen i guds frie natur, der du kan dusje og gjoere dine private aerend under aapen himmel og maaneskinn! Koselig, ikke sant? Ellers kryr det av maur baade i hytta og paa "badet," noe det forsaavidt har gjoert overalt, saa naa begynner det nesten aa bli koselig. I starten hadde jeg litt panikk for aa si det saann. Jeg og maur har aldri vaert gode venner, ihvertfall ikke naar de begynner aa naerme seg senga mi.

Dagen paa Koh Lipe i dag har vi brukt til aa snorkle i enormt mange korallrev utenfor Koh Lipe. Det ligger mange oyer rundt Koh Lipe, som til sammen utgjoer en marin nasjonalpark. Vi kjorte rundt i en longtail-boat (saann lang trebaat), og vi var baade rundt oyene og litt lenger ute paa havet. Det var helt fantastisk aa snorkle og se alle de fine fiskene og alle de flotte korallene under vann! Det var naermest som aa svoemme i et akvarium fullt av eksotiske fisker i alle farger. Vannet var krystallklart og sola skinte ned i vannet, saa du saa alt helt perfekt! Jeg fikk mersmak, saa dette vil jeg gjoere igjen!

I morgen (mandag) forlater vi Koh Lipe for a dra til en annen oy, Koh Lanta! Gleder meg til det. Haaper alt er bra hjemme.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei på deg Isabelle. Det er like morosomt å lese din blogg hver gang.Skjønner at dere har det fantastisk og det fortjener du/dere
Her snør det masse og snart er det påske. Vi skal til Karasjok i påsken. Tar snøscooteren med. Det blir gøy.Ønske dæ fortsatt god tur videre.Glad i deg.Klem fra bestemor og bestefar.:)