onsdag 12. mai 2010

Fra Hong Kong til Afrika

Kjappisblogg!!

Etter noen dager i Hong Kong, som er den stoerste og mest facinerende byen jeg noen gang har vaert i, er vi kommet til Afrika. De foerste dagene tilbringte vi i og rundt Cape Town. Vi ble kjent med gruppa og guiden vi skal reise med, og gjorde mye morsomt; klatret opp paa Table Mountain som er ca 1000 moh, kjoerte til Afrikas sydligste punkt, hilste paa mange snodige afrikanske pingviner og fikk smake paa litt afrikansk restaurant- og uteliv.. Det var ganske kjoelig i Cape Town, rundt 13-15 varmegrader paa dagen (som i nordnorge paa sommeren!), saa det var paa med buksa og vindjakka. Vihar da vaert vant med 40 grader og sol, saa det var litt av en overgang.

Naa er vi i langt ute i oerkenen i Namibia, men de har utrolig nok internett her vi skal sove i natt. De to siste nettene har vi sovet ute; foerste natta i telt 1 time fra grensa til Namibia (langt ute i gokk og det var pisskaldt, temperaturen var sikkert nede paa 5 grader paa natta), og i natt har vi sovet under aapen himmel i soveposene vaare. Vi maatte padle i 4 timer ned Orange River her i Namibia for aa komme til "campen" vaar der vi skulle sove, noe som var veldig goey. Det beste var aa legge seg paa kvelden aa se den utrolige stjernehimmelen her, og aa vaakne paa morgenen med fugler som synger og sola som lyser deg i oeynene! Her i Namibia er temperaturen mye hoeyere og vi hadde det ikke saa kaldt som vi hadde det natta foer. Paa kvelden sitter alle rundt baalet og koser seg med mat og litt vin. Vi er en gruppe paa 17 stk, deriblant 11 nordmenn tilsammen. Guiden vaar, Wilco (Ja, han heter det samme som hunden vaar het), er utrolig hyggelig og aalreit! Vi storkoser oss og har det helt fantastisk!

Dette ble et kjapt innlegg, ettersom jeg ikke har tid aa skrive mer. De nste nettene skal vi ogsaa tilbringe ute, enten i telt eller under aapen himmel- alt ettersom vi selv foeler for.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heia, vennen! :)
Har venta på det her blogginnlegget ditt. Va spent på kossn dokker hadde det i Afrika. Va vel godt å få avkjølt seg litt, kain eg tenke meg. Eg e på nattevakt no, stille og rolig( bank i bordet..)og vi har vært inne på nett og sett på kjoler. :) Masse fint!! E ferdig på jobb om 2 tima og da har eg fri til onsdags ettermiddagen. Deili. :)
No nærme turen seg mot slutten for dokker. Her e d snart 17.mai feiring. Vi skal spise brunsj hos tante Hege og co. Blir koselig.
Kos dokker på ferden i Afrika og vær forsiktig!

Klem fra gamla. :D

Anonym sa...

Hei på deg backpackeren ??? vår.
Ja nå er du snart like bereist som bestefar, bare andre steder i verden. Det er spennende å følge med din reise og jeg må si at jeg fikk vondt i maven da jeg leste om lagunen dere ble sperret inn i. Fikk "klaus" her på kontoret. Nå er det dagen før pinsaften og i morgen drar vi til Alta i konfirmasjon til vår gudsønn Remi.
Her har mange jord og sneskred gått og sperret veiene men det verste er vel over nå.20 - 25 varmegrader i to dager og snøsmelting de lux.Nå er det nokså kalt igjen. God tur videre.
Klem fra besta og besten. :D